martes, 10 de marzo de 2020

Bons Dies !!!


Bons dies a tots i a totes !
Hui ens agradaria fer-vos uns bons dies sobre els efectes que pot tindre la contaminació si seguim amb aquest pas.
Moltes vegades, no ens donem compte dels efectes que pot tindre per exemple: tirar un paper a terra, anar tots els dies amb cotxe i no utilitzar transports públics, no reciclar el fem… aquestes accions i moltes més, les fem sense importància i no pensem que poden tindre efectes negatius.
Però, la realitat és que estem matant al nostre planeta i que dins d’uns anys no tindrem res. Diàriament moren animals com peixos, tortugues, foques…  ofegats per tirar fem o petroli al mar. També, el pol-nord s'està fonent i amb això están morint osos polars. Tots fa uns mesos parlavem del l’incendi de Notre Dame i quasi ningú parlava de l’incendi a l’Amazonas, el pulmó del nostre planeta o l’incendi a Australia matant a milers de koales. Estos casos, són els efectes que poden tindre la nostra inconciencia.
Però lo pitjor és que al nostre propi col·legi contaminem diàriament. L’altre dia, fent l’activitat dels residus, vam tret els calculs del que contaminem. Tots els díes tirem 5,7 Kg de plàstic,  2,1 Kg d’alumini i de la resta 14 kg. Per altra banda, es calcula que aproximadament anant al col·legi en cotxe contaminem per exemple 3,14 kg de CO2.

Amb aquestos bons dies, també ens agradaria proposar-vos unes alternatives per a contaminar menys. Com per exemple, usar més els transports públics, tenir més a mà l’ús del monopatí o de la bicicleta, utilitzar més les boses de paper…

Per últim, ens agradaria dir que tendríem que concienciar-nos sobre els efectes negatius de la contaminació que ens afecta a tots i sobretot a les generacions futures.




No hay comentarios:

Publicar un comentario

Película "El día de mañana"

"El día de mañana" té raó? 1. Creus que és possible un canvi com el que mostra la pel·lícula? Justifica la teua resposta. ...